• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

In memoriam: Be Mensinga

  • -

In memoriam: Be Mensinga

Bé Mensinga plotseling overleden

De afgelopen week werd onze vereniging opgeschrikt door het plotseling overlijden op 17 november van Bé Mensinga. Bé was vanaf 1973 een trouw en gewaardeerd lid van Volharding.Bé vormde samen met zijn vrouw Lina en zijn dochters Gerda en Mieke het hart van onze malletband. Bé op de grote trom, de anderen op melodisch slagwerk.
Het is niet te bevatten. Op zaterdag nog betrokken bij de intocht van Sinterklaas in Adorp/Sauwerd. Zondagochtend nog het kosterswerk gedaan in de Kloosterkerk.
En die zondagavond was daar dat vreselijke moment: Bé geveld door een herseninfarct. Twee dagen later overleed hij op de nog jonge leeftijd van 65 jaar.
Wat een slag voor de familie. Een man, vader en opa. Naast Lina de spil in het gezin. Altijd bezig, op de boerderij, voor de kerk, bij het hoveniersbedrijf én voor Volharding. Want wat heeft Bé veel gedaan voor onze vereniging. Natuurlijk, muziek maken. Elke oefenavond, elk optreden, altijd kon op Bé worden gerekend. Maar ook buiten de muziek werd er nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan.
De jaarlijkse rommelmarkt, de opslag van alle spullen kon altijd in de boerderij aan de Rijksweg. Bé regelde dat alles werd uitgezocht en naar de markt werd gebracht.
De mestactie. Een unieke verkoopactie van de vereniging. Via Bé hadden we de beschikking over tractoren, mest en gereedschap. Als de mest was bezorgd bij de afnemers sloten we af met een hapje en drankje. Daarna moest alle gereedschap weer terug en worden schoongemaakt. ‘Heb je nog hulp nodig Bé?’. Nee hoor, ik red me er wel mee.
En zo zullen we ons Bé blijven herinneren. Een harde werker waar we nooit tevergeefs een beroep op deden.
Een onmisbaar lid. En toch moet de vereniging verder. Vanuit alle positieve herinneringen aan Bé, die we bij ons houden, gaan we verder.

Wij wensen Lina, Gerda en Mieke, Ben en Dimitri, Wouter, Thomas en Lieke, heel veel kracht en sterkte. Waar we als vereniging iets voor jullie kunnen betekenen, daar willen we er zijn voor jullie.

Namens bestuur en leden van Volharding,

Freek van der Ploeg, voorzitter.


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!