• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Onderlingewedstrijd Majorette/twirl

  • -

Onderlingewedstrijd Majorette/twirl

Ook dit jaar werd er weer de onderlinge wedstrijd georganiseerd door de verenigingen: Eemskapel uit Roodeschool, Excelsior uit Baflo, Opwaarts uit Uithuizen en Volharding Ten Boer. De wedstrijd vond plaats op 20 januari. Van onze vereniging deden dit jaar elf deelneemsters mee.

De voorbereiding voor de wedstrijd waren al weken in volle gang.  De deelneemsters hebben namelijk alles voor hun optreden zelf bedacht en uitgezocht: zoals de muziek, de kleding en dan natuurlijk nog het bedenken van de show.
Op de wedstrijddag zelf waren alle meiden erg zenuwachtig. Er waren veel supporters mee om ze aan te moedigen. Verder zag iedereen er geweldig uit. Complimenten.

Susan Boelens beet de spits af voor Volharding. Susan kwam uit in de categorie solo jeugd 2. Op een swingend muziekje van Jan Smit liet zij een show zien met baton en pompons.
Susan behaalde met deze show een derde plaats met 7.37 punten.

Sanne Heikamp en Ilse Bijzet waren als tweede aan de beurt voor Volharding. Het duo kwam uit in de categorie duo jeugd 3. Ilse en Sanne begonnen heel goed, maar opeens wisten ze niet meer wat ze hadden bedacht. Dit resulteerde in een vijfde plaats, maar wel met een dikke 7.

Nikky Kersten, Lisa Scholte en Moniek Bijzet deden mee in het onderdeel trio jeugd 3.  De show werd door de drie meiden zeer netjes en gelijk uitgevoerd. De jury heeft dit natuurlijk ook gezien en beloonde het optreden met een eerste plaats met 7.63 punten. Erg goed gedaan.

Het volgend optreden was van Danique Haveman. Danique kwam uit in de categorie solo jeugd 3. Danique deed haar show op een nummer van Grease. Danique bracht haar show met overtuiging en behaalde daarmee een derde plaats met 7.83 punten. Complimenten.

De volgende deelneemsters kwamen allemaal uit in dezelfde categorie, nl. solo 3e divisie. Dit is natuurlijk helemaal spannend want daardoor moesten de meiden ook nog tegen elkaar ‘strijden”.
Als eerste was Dorene van der Stoep aan de beurt. Dorene had een mooi nummer uitgezocht voor haar optreden. Dorene liet de jury een hele keurig show zien en werd derde met een 7.6.

Daarna volgde Lianne van Dijken. Lianne had een leuke show bedacht. Lianne zag er netjes uit. Ook haar show voerde ze heel netjes uit. Liane kreeg van de jury 7.32 punten. Dit was goed voor een vijfde plaats.

Annemarie Kwant: als derde van onze vereniging in deze categorie. Annemarie bracht een show op het bekende nummer van Fame. Annemarie liet zien dat zij veel snelheid heeft met haar baton en over goede twirltechnieken beschikt. Zij behaalde dan ook een eerste plaats met 8.17 punten. Grote klasse.

Anouk Sikkema was als laatste aan de beurt. Anouk had de laatste les voor de wedstrijd bedacht dat zij nog graag mee zou willen doen. Anouk heeft drie dagen heel hard geoefend en liet het publiek en de jury een leuke show zien wat werd beloond met een vierde plaats en een 7,5. Knap hoor in zo’n korte tijd.

Er waren dit jaar twee extra prijzen te verdelen. Dit jaar ging het om de aanmoedigingsprijs.
Een aanmoedigingsprijs voor de jeugdcategorie (jonge meiden) en een prijs voor de oudere meiden.
De prijs voor de jeugdcategorie ging naar Iris Beemsterboer van Opwaarts en de aanmoedigingsprijs voor de oudere meiden ging naar onze eigen:
Annemarie Kwant. Gefeliciteerd.
 
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde en vooral gezellige middag.
Met dank aan de deelneemsters, de ouders, de supporters en niet te vergeten de vereniging.

Nathalie


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!