• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Kinderboekenweek Griezelconcert!

  • -

Kinderboekenweek Griezelconcert!

Een Griezelconcert

Het is aan de vooravond van de start van de Kinderboekenweek 2017 met als thema “Gruwelijk Eng”. Nou kun je hier veel gruwelijke en enge dingen bij bedenken, maar het kan ook anders en daar speelde muziekvereniging “Volharding” mooi op in. De kinderen van de basisscholen werden uitgenodigd en zij kwamen met hun ouder(s) naar “Het Buurhoes” op maandag 9 oktober.

Een volgde een miniconcert van ruim een half uur met als rode draad een sprookje. Het sprookje werd geschreven door Laurens Gelling en verteld door Tineke Wolters-Huisinga. Het geheel werd afgewisseld met muziek van dreigend tot heel vrolijk. En zoals het in een sprookje altijd gaat: het is eerst vredig, dan wordt het griezelig en eng en het loopt gelukkig altijd weer goed af.

Tineke vertelde het verhaal van het meisje Elvelot dat zich bespied voelde als ze buiten was. Door haar moeder Avelon werd ze het bos ingestuurd om bessen te plukken en toen kwam Elvelot niet meer thuis. Haar moeder zocht wanhopig in het bos dat geen einde leek te hebben. Ze kwam allerlei vreemdelingen tegen die haar gingen helpen om haar dochter terug te vinden. Dankzij de boswachter en zijn hulpjes werden de boswezens in de val gelokt en werd het meisje Elvelot bevrijd.

Dat de Fanfare-leden zelf veel plezier aan het concert hebben beleefd is duidelijk te zien aan de mooie verkleedpartij!


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!