• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Combiband Volharding-Uno Animo scoort zilver in Duitsland.

  • -

Combiband Volharding-Uno Animo scoort zilver in Duitsland.

 

Afgelopen weekend 8, 9 en 10 Juli, werden in het Duitse Rastede voor de 56 keer de Internationale Rasteder Musiktage gehouden. Dit is een groot festival met deelnemers uit verschillende landen, waaronder dit jaar ook een wereldberoemd showkorps uit Thailand.

Het thema van deze dagen is bruggen bouwen over de wereld door middel van muziek en samen musiceren. Drie dagen vol met muziek zowel op het veld met mars en show wedstrijden als in de hal met blaasorkesten. Het hoogtepunt is zaterdagavond met een groot defilé door alle aanwezige verenigingen, onder toeziend oog van de Hertog van Oldenburg. Na het Oldenburger lied spelen alle deelnemers samen de Europa hymne waarna een spetterend vuurwerk volgt.

De Malletband van Muziekvereniging Uno Animo uit Zuidwolde is hier al vaker naar toe geweest maar was de laatste jaren eigenlijk te klein om zelfstandig mee te doen. Daarom werd samenwerking gezocht en gevonden met de malletband van Muziekvereniging Volharding uit Ten Boer. Beide bands staan onder leiding van Dhr. Hendrik Jan Boneschansker en onder de naam Combiband Volharding-Uno Animo toog men naar Duitsland. Zaterdagmiddag vond het optreden voor de internationale jury uit 5 landen waaronder Canada en Thailand plaats en de commentaren waren lovend. Tijdens de prijsuitreiking op zondagmiddag bleek dat er een zilveren medaille was verdiend. De instructeur en tevens tamboer maître Hendrik Jan Boneschansker werd door de jury ook goed gewaardeerd, hij scoorde gemiddeld een acht.

Zondagmorgen gaf de band nog een spetterend sponsor optreden bij een hotel. Hierbij haalde men alles uit de kast, nummers met accordeon en pauken vielen bij het publiek erg goed in de smaak. De band kijkt met een tevreden gevoel terug op een geweldig weekend.

 

Wilt u ook eens zulke geweldige dagen meemaken? Of gewoon lekker muziekmaken?

Kom eens kijken bij één van de verenigingen, vanaf 1 september gaan we weer van start!Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!