• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Druk weekje voor Volharding

  • -

Druk weekje voor Volharding

Afgelopen week was een drukke week voor Volharding. Er stonden diverse activiteiten en optredens op het programma.

We begonnen met de jaarmarkt op woensdag 21 mei. Hier had Volharding een stand om reclame te maken voor de vereniging. Er zijn een aantal leuke gesprekken gevoerd met voorbijgangers. En dat heeft geleid tot een aantal nieuwe donateurs en al één nieuwe leerling. Verder was ook het Dr Bibberspel en het waterspel te vinden op de stand. De meeste mensen waren wat bang voor het Dr Bibberspel en durfden het niet aan om het te proberen. Bij het waterspel wilden ze wel graag een poging wagen. Hierbij was het de bedoeling om een muntstuk in het water te gooien, kwam deze in het kleine buisje onderin, dan kreeg je de inzet verdubbeld terug. Er waren meerdere mensen die dat voor elkaar kregen.

Op vrijdag 23 mei was weer de jaarlijkse rommelmarkt. Er was dit jaar -mede doordat mensen verhuisden naar het Koopmansplein- veel inbreng van spullen. Vantevoren was het de vraag of er 's middags genoeg personeel zou zijn om op tijd de spullen uitgestald te hebben. Doordat er toch nog een aantal mensen extra kwamen helpen waren we al om ongeveer 4 uur klaar met het uit/afladen van de spullen. Doordat het mooi weer was konden alle spullen buiten staan.
Hierna begon het wachten totdat het 6 uur was. We werden gelukkig aardig druk bezig gehouden door mensen die heel graag al dingen wilden bekijken en kopen. Het meest gehoorde zinnetje was ook: "We gaan pas om zes uur los, dus wacht maar."
Om ongeveer 6 uur opende Ally de markt en kon de verkoop beginnen. Al snel wisselenden de eerste spullen van eigenaar en er zouden nog vele volgen. Toch waren er vanaf acht uur nog veel spullen om op te ruimen. Deze klus werd ook weer met velen geklaard en daarna kon de uitslag bekend gemaakt worden.
Op de rommelmarkt was ook nog een stand te vinden van de majorettes. Zij hadden een raadspel: Raad hoeveel knikkers er in de doos zitten en win een taart. Ook was het Rad van Avontuur weer op de markt te vinden.

Tussen de rommelmarkt door had het dweilorkest nog een optreden. Zij haalden de deelnemers van de Wandelvierdaagse van Bloemhof feestelijk in.

Zaterdag 24 mei had de malletband een concert in Wagenborgen. Dit was een gezamelijk concert van de malletbands van In Corpore Wagenborgen, Loppersums Harmonie en Crescendo Stadskanaal. Hierbij werden 5 nummers gezamelijk gespeeld. En had ook elke vereniging nog een eigen blok van ongeveer 20 minuten. Volharding had een plek gekregen na de pauze en de leden konden kijken naar de andere verenigingen. Na de pauze mochten we dan echt laten horen wat we konden. Een van de nummers die gespeeld werd was Russian Moments. Hierbij was er ook weer plek voor een act met een fles wodka.

Al met al een drukke week voor de diverse onderdelen en de leden van Volharding. De foto's zullen 25 of 26 mei in iedergeval voor een deel on-line komen te staan.


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!