• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Damsterdag 2007

  • -

Damsterdag 2007

Zaterdag 15 september was het weer zover het papiercorso in Appingedam. Om een uur of zeven kwamen er steeds meer majorettes en malletbandleden bij het Buurhoes aan. Nadat gecheked was of iedereen er was kon de reis naar Appingedam beginnen. Na de verschillende stoplichten die in een keer op de rijksweg staan kwamen we in Appingedam bij het verzamelpunt aan. Daar stonden Epeus en Harold al op ons te wachten. We moesten de kar snel leeg pakken omdat die daar deze keer niet mocht blijven staan. 

Daarna begon het wachten totdat we mochten vertrekken, maar deze tijd vloog voorbij. Kleuterleider Tom hield de jongste majorettes bezig met hoofd/schouders/knie en teen, smerende beren en van voor naar achter etc. En de oudere majorettes, de malletband en de supporters keken ernaar. Ook gingen Tom en Tessa nog even ruilen van trom en baton.

Om ongeveer 8 uur ging de optocht van start en al snel mochten wij ook beginnen met lopen. Al was dat snel afgelopen doordat er ergens een opstopping was en wij weer stil mochten gaan staan. Langs de hele route stond er weer heel veel publiek waaronder ook veel bekenden. Ook stond Hendrik Jan daartussen om te luisteren wat de malletband er in kleine bezetting van maakte. Hij was erg tevreden dat het nog aardig muzikaal klonk.

Vanaf de kant waren verschillende opmerkingen te horen zoals:

Goh, wat een kleine groep, die zijn normaal toch met meer??

He, da’s Ten Boer ja,

Wat een klaine wichter lopen doar ( Tessa en Laura)

Ze binn’n fanfare verloren.

Aan het einde gingen we nog in een blok lopen, malletband en majorettes doorelkaar en dan 5 rijen breed. Het liep nog niet helemaal zoals het de bedoeling was, maar nog even een keer oefenen dan kunnen we het een volgende keer zomaar weer doen.

Al met al een leuke avond! 

 


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!