• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Voorjaarsconcert 2007

  • -

Voorjaarsconcert 2007

Verslag gemaakt door: Jeroen Veldman

Zaterdag 14 april was ons jaarlijkse concert weer. Ditmaal was voor het eerst de naam verandert in Voorjaarsconcert.Voorgaande jaren was dit altijd een uitvoering.Tegen half 8 kwamen de eerste mensen de zaal in.En om 20uur begon de voorjaarsconcert.We kwamen met z’n allen tegelijk het podium op en even later kwamen de dirigenten Jan Werkman en Hendrik Jan Boneschansker ook het podium op.We begonnen gezamenlijk met het nummer “Let me Entertain You”.

Daarna ging de voorzitter Els Gelling het welkomstwoordje even doen.
Toen was de malletband aan de beurt, ze speelden het nummer Marching Band dit is een vlotte mars met herkenbare melodieën.

Toen was de fanfare aan de beurt met het nummer Arsenal. Een echte openingsmars.

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Daarna was het weer de beurt aan de malletband leden zij gingen het nummer “To The Roots” spelen, hierbij lieten de leden van de melodie hun stokjes liggen en pakten de tromstokken of de beatring. Het nummer “To the Roots” was ook een onderdeel van de streetparade die in 2006 werd gehouden in Ten Boer.

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Hierna speelde de fanfare het nummer “Ross Roy”.

Dit was een speciaal nummer, want toen Jacob de Haan was overleden had de fanfare opgetreden bij de begrafenis en daarvoor mochten zij een nummer uitkiezen. De familie had wel het verzoek dat de componist ook een de Haan moest zijn.

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Toen was het de beurt aan de aller jongste leerlingen van de majorettes. Ook was dit hun eerste en echte optreden! De volgende leerlingen gingen optreden: Ilse, Lisa, Laura, Monica en Tessa. Zij kwamen als piraat verkleed op het podium. Hier gingen ze een show geven op de muziek van Piet Piraat.

Toen ging de Malletband weer een nummer spelen dat was “Mi Son”dit is een concertnummer.

Daarna werd er weer door een paar majorettes een show gegeven. Nu door de iets oudere leerlingen: Nikky, Susan, Sanne, Moniek, Ilse, Nicole en Marith. Zij gaven een show op het nummer Gangstertown van Chipz.

Toen mochten Rutger, Jelto Jan en Tom een solo nummer spelen. Het nummer wat ze speelden heette “Tiger Rag Impressions”. Dit was echt een geweldig nummer!

Toen was de fanfare alweer aan de beurt met hun laatste nummer voor de pauze.

Zij speelden het bekende nummer “I Belong to You”

Het laatste nummer voor pauze van de malletband was “The Rose”, bij dat nummer begonnen de mensen van de fanfare al dapper mee te zingen, en even later begon het publiek ook luid en duidelijk mee te zingen.

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Daarna was het tijd voor de jubilea hier was iemand van het KNFM speciaal voor ons naar Ten Boer toe gekomen.

De volgende personen werden in het zonnetje gezet:

Freek van der Ploeg (fanfare)

Jans Groeneveld (malletband)

Lianne van Dijken (majorette)

Annemarie Kwant (majorette)

Dorene van der Stoep (majorette)

Alinde van der Stoep (majorette)

Charlotte Zwarts (majorette)

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Freek van der Ploeg en Jans Groeneveld kregen beide een speldje.

Tevens kregen Freek en Jans ook nog een oorkonde omdat zij ook 25 jaar bij Muziekvereniging Volharding lid waren.

Alle meiden van de majorettes kregen een kettinkje.

Daarna werd het eens tijd voor pauze, dit jaar hadden we geen verloting meer omdat wij als muzikanten ook wel eens recht hadden op pauze!

<!–[if !supportEmptyParas]–>

Na de pauze begon de Fanfare met het nummer “La Camisa Negra” dit zeer bekende en populaire nummer klonk iedereen bekend in de oren.

Toen was het weer de beurt aan de malletband zij speelden het nummer “Flashpoint”. Ook dit nummer was één er van die gespeeld werd tijdens de Streetparade in Ten Boer.

Toen mocht de Fanfare weer spelen met het nummer “A Klezmer Karnival”, dit was een zeer vrolijk nummer met leuke deuntjes erin.

Daarna was het weer de beurt aan de malletband. Zij speelden het concertnummer IO, dit nummer speelt zich af in de ruimte, er is dan een vulkaan op een van de Jupiter-manen uitgebarsten..

Toen was het weer eens tijd om naar een show van de majorettes te kijken. De majorettes: Melissa, Danique, Anouk en Lisa hadden een nummer van Chipz uitgezocht en gingen hier een show op geven.

Toen kwam het nummer “All by Myself”van de fanfare aan de beurt. Ook dit was een zeer bekend nummer.

Toen mocht de malletband het nummer “Boom Boom Boom Boom” spelen, dit nummer was vroeger een grote hit van de Vengaboys.

Hierna was de laatste groep en tegelijk ook de oudste groep van de majorettes aan de beurt.

Dit waren de volgende meiden: Anouk, Alinde, Dorene, Charlotte, Lianne en Annemarie. Zij gaven een show op de muziek van Within Temptation.

Toen mocht de malletband weer een stukje spelen dit was het nummer “Eleni”. Dit nummer was in 1990 een zeer grote hit in Nederland.

Toen was het de beurt aan de Fanfare zij speelden het nummer van “Lilo en Stitch”. Dit was een zeer vrolijk nummer met zeer bekende melodieën erin.

Het een na laatste nummer was nog bestemd voor de Malletband ook hierbij werd er geen gebruik van melodie gemaakt en gingen de muzikanten weer achter de trom of met beatring spelen. Het nummer wat ze speelden was “Back to Bennett”.

Onze laatste nummer speelden we ook weer gezamenlijk dit was het nummer “Fame”.

Hierna kregen wij een daverend applaus van het publiek.

En daarom speelden wij als toegift nogmaals “Fame”.

Het was een zeer geslaagde avond.


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!