• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Feestavond 100-jarig jubileum Volharding

  • -

Feestavond 100-jarig jubileum Volharding

Zaterdagavond 25 november was het dan zover. Nadat ’s middags de jongere jeugd genoten had van een discomiddag en het dweilorkest de Sinterklaasintocht in Garsthuizen voorzien had van vrolijke muziekklanken, was het deze avond het slot van de festiviteiten ter gelegenheid van ons 100-jarig jubileum.

Op deze avond stond ons een heuse Playbackshow te wachten. De zaal was volgestroomd met muzikanten en partners. Bijna iedereen was aanwezig! Iets na achten gaf de jubileumcommissie het startsein met een vertolking van YWMA van the Village People. Ze hadden erg hun best gedaan om zo onherkenbaar mogelijk op het podium te staan. Alleen de indiaan (zonder snor) kwam iedereen bekend voor. Hierna was het de beurt aan de voorzitter.

Zij gaf in Sinterklaasrijm met behulp van een fotoshow een terugblik op het drukke jubileumjaar. Verder bedankte ze de jubileumcomissue voor al het werk dat ze dit jaar hebben gedaan. Samen met de muzikanten en de vrijwilligers is er veel georganiseerd en is het jubileumjaar zonder problemen verlopen. Johan kreeg het woord en presenteerde de rest van de avond. De jury werd aangesteld en toen was het de beurt aan de eerste kandidaten van de playbackshow. Tom en Alma beten het spits af als Carlo & Irene. Het was net echt. Daarna wachtte ons een verrassing. Jans had een film gemaakt van oude foto’s en deze op bijzondere manier achter elkaar geplakt. Deze film werd vertoond en menig muzikant herkende zichzelf daarop, maar dan een flink aantal jaren jonger. Voor elk lid was er een DVD met daarop de film, voorzien van fanfaremuziek. Een leuk en origineel kado.

De avond werd onderbroken door optredens van de heer Paver en de heer Smit van openbare werken van de gemeente Ten Boer. Er werd ons een kijkje gegund in het wel en wee van de plantsoenendienst in Ten Boer en het ambtelijk apparaat daarachter. Erg leuk en komische. Met zijn allen aan de speedweed!

De playbackshow ging verder. Vrouwen verkleed als mannen, mannen als vrouwen. Dat leek wel het thema van de avond. Goanne, Ina en Anita playbackten een onverstaanbaar maar vrolijk deuntje (met bijbehorende dansjes). Daarna wachtte ons een optreden van LUV op leeftijd. Inclusief rollators, jurken en een striptease werd een LUV-medley opgevoerd door de trompetistten. Rooie Rinus en Pe Daalemmer mogen natuurlijk niet ontbreken op een feestavond. Jan Havinga maakte er samen met zijn vrouw (die tot 5 min voor het optreden van niets wist!) zelfs een soundmixshow van. Jan kan meer dan musiceren en mest verkopen! Hierna mocht de familie Gelling het podium betreeden met ‘Daar gaat ze’van Clouseau. Ma Flodderels, Laura en Rutgerdientje kregen de zaal dubbel. Jans en Anneke zongen vervolgens over de duifjes op de dam, Ze hadden veel aandacht besteed aan bijpassende kleding. Anneke staat je goed zo’n jurk!

Laurens mocht na enige voorbereiding het podium op. Onder begeleiding van gitaar bracht hij enkele liedjes ten gehore. Hierin werden de eigenaardigheden van bepaalde muzikanten bezongen. We hebben weer een nieuwe voorraad voor de rubriek Wist u dat… De laatste kandidaten van de avond waren marieke en Geertje. Zij waren Saai (zonder postbode Siemen).

Tijd voor de prijsuitreiking. De jury had het natuurlijk erg moeilijk gehad met het aanwijzen van de winnaars. Maar het is ze toch gelukt.

De aanmoedigingsprijs:  Carlo & Irene (Tom en Alma)

De 3e prijs: Saai! (Marieke en Geertje)

De tweede prijs: De trompettisten als bejaarde LUV

De eerste prijs: Clouseau (familie Gelling)

Aan het einde van de avond werden we nog verrast met een optreden van de enige echt Sugar Lee Hooper. De avond werd rond twaalf uur officieel afgesloten. Maar geen avond zonder toegift. Deze keer van Tessa en Ina. Het was een leuke, gezellige afsluiting van ons jubileumjaar.

Op naar de 125!


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!