• info@volhardingtenboer.nl
  • 06 158 22 549

Mestactie 2005

  • -

Mestactie 2005

Op zaterdag 22 oktober 2005 was het weer zo ver. Diverse tuinen in Ten Boer en Ten Post werden weer voorzien van verse stalmest. Om 9.00 stond er al een grote groep medewerkers verzameld bij het Buurhoes. De diverse grepen, bezems, scheppen en kruiwagens waren er al.

Het wachten was op de mest. Deze had enige vertraging opgelopen doordat een chauffeur uit Apeldoorn (nee we noemen geen namen Meneer Hamming) even een wagen vooruit wilde trekken. Hier kon het steunwiel niet tegen en daar lag de wagen met de voorkant op de grond. (ff Apeldoorn bellen…). Na het nodige werk met blokken en blokjes hout en een krik kwam de wagen weer op gewone hoogte. Na dit oponthoud kon er vertrokken worden naar het Buurhoes.


Het Buurhoes was ook direct het eerste adres waar afgeladen kon worden. Als het goed is staan de rozen van Kor en Nina er prachtig bij komend jaar. Ondertussen werd er al druk gebeld. Bij Combinatie 1 (Ten Post) was er maar één greep en meerdere mensen die wilden scheppen en dat ging niet met blote handenWink. Bij een van de andere groepen was er juist een overschot aan grepen……..hoe dat kon???


Om half 10 werd de kruiwagen met mest voor onze voorzitster afgeladen. Hierbij werd de opmerking gemaakt: “Zijn jullie er nu al?? Normaal zijn jullie veel later.”(ja maar we hebben ook niet elk jaar dezelfde route).


Na nog een aantal kruiwagens was het even tijd voor koffie nadat we weven mest hadden afgeladen bij het gemeentehuis ( Hebben die ambtenaren maandag ook nog wat). Na de koffie was het tijd om 25-30 kruiwagens in één keer te gaan lossen aan de Kaakheemlaan, een van de vele vaste adressen. Hier was het gemakkelijk lossen, de kipper omhoog en klaar.


Met voorbedachte rade was om negen uur al een extra wagen in Ten Boer klaargezet. Deze werd achtergekoppeld en zo werd de route afgemaakt. Ondertussen kwamen er al telefoontjes van de andere combinaties hebben jullie nog wat? Wij zijn bijna leeg en hebben bijna niet genoeg hier. (Combinatie 1) “Ja, hoor we komen wel even langs” Zijn we er: “Nee, we hebben toch genoeg.” (Schatten van hoeveelheden is duidelijk geen vak in Apeldoorn.)


Nadat de adressen aan de Schepperij door 2 volledige ploegen werden bezocht was het tijd om naar Jan G. nog een paar kruiwagens te brengen. Daar kwam het vermoeden omhoog dat 1 van de combinaties (ja, die uit Apeldoorn) al aan de borrel zat. Ter plekke kwam er nog een order van 10 kruiwagens binnen voor Stadsweg 27 in Ten Boer waar ook een groot stuk gelopen moest worden en waar alle hulp voor nodig was. De betreffende chauffeur spron direct in de trekker om te gaan helpen…….dit geintje kunnen we dus ook niet weer uithalenWink.


Nadat de laatste zeven kruiwagens ook gelost waren bij Henk W. kon iedereen aan de borrel en de stukjes kaas en vlees ( ze waren erg lekker).


‘S middags werd al het materiaal weer mooi schoon gemaakt en telde Jans B. alvast het geld. De netto-opbrengst: € 395,00. Een mooi bedrag voor een paar uurtjes gezellig werk.


Foto’s

Sponsor Volharding

Volharding kan altijd nieuwe leden gebruiken. Geinteresseerd? Neem dan contact op!